Molnet – Backup på internet

Denna vecka handlar vår film om: Hur du säkert backar upp och lagrar bilder, textdokument och andra filer på internet så att du inte är beroende av din hårddisk utan kan komma åt dem från vilken dator som helst.

Medverkande: Annika Lidne VD på Disruptive Media. Annika Lidne är en av de mest välkända personerna inom sociala medier i Sverige. Hon utformar strategier och vägleder ett stort antal företag och organisationer inom sociala medier och digital affärsinformation. Hon är också en populär föreläsare och utbildare i ämnet. Annika är också grundare av Stockholm Social Media Club, den första i sitt slag i Skandinavien, en månatlig lunchklubb för socialt nätverkande och diskussion

Frågor du får svar på i den här filmen är:

 

  • Vad är fördelarna med att spara filer på internet?
    Vi går igenom varför det kan vara bra att backa upp och lagra till exempel texter och bilder ”i molnet”, det vill säga på internet, och hur det kan komma till nytta när man är flera personer som vill samsas om samma material.
  • Vilka tjänster är bra för att spara olika typer av filer?
    Du får tips om riktigt bra backuptjänster som till exempel Dropbox – hur du smartast använder den samt vilken typ av information du kan spara där. Här går vi även igenom tjänster som Flickr och Picasa som lämpar sig extra bra för bilder samt olika webbtjänster för mail.
  • Hur kan jag få ett personligare internet?
    Vi visar tjänsten Netvibes som hjälper dig att samla allt du använder och tycker är intressant på internet på en och samma sida. Du får med andra ord tips på hur du kan komma åt alla de nyheter som intresserar dig, din mail och andra tjänster du använder från en och samma plats utan att behöva ”surfa runt”.

   Bra länkar

Här har vi samlat länkar till de webbplatser och tjänster som vi går igenom i filmen så att du enkelt ska hitta rätt!

Lagring/backup:


Personlig startsida – samla mail, nyheter, etcetera:

 


Webbmail:

Har du frågor om filmen, om textmaterialet eller något annat angående BACKUP PÅ INTERNET tveka inte att skriva en kommentar så svarar vi på internetkunskap.se redaktionen så snart som möjligt.