RSS: Gör din egen tidning

Denna vecka handlar vår film om: Hur du får allt nytt spännande innehåll från dina favoritsajter att komma till dig – samlat på ett enda ställe – istället för att behöva surfa runt till en massa olika sajter varje dag.


Medverkande:

Annika Lidne VD på Disruptive Media. Annika Lidne är en av de mest välkända personerna inom sociala medier i Sverige. Hon utformar strategier och vägleder ett stort antal företag och organisationer inom sociala medier och digital affärsinformation. Hon är också en populär föreläsare och utbildare i ämnet. Annika är också grundare av Stockholm Social Media Club, den första i sitt slag i Skandinavien, en månatlig lunchklubb för socialt nätverkande och diskussion

RSS är ett tråkigt och onödigt krånglig namn på en roligt och framförallt snabbt och effektivt sätt att få all bra innehåll på webben att komma till dig. Samla dina favoritbloggar, tidningar, nya bilder och meddelanden på ett och samma ställe att läsa på webben, i datorn eller i mobilen. Och det bästa av allt? Det är självklart gratis!


   I filmen pratar vi om:

 

 • Varför ska jag bry mig om RSS?
  Du får lära dig vad förkortningen RSS står för och egentligen betyder, vad det används till och hur symbolen för RSS brukar se ut.
 • Hur får jag roligt innehåll att komma till mig?
  Det är enkelt att få allt nytt du är intresserad av levererat till dig mer eller mindre automatiskt utan att du själv behöver besöka en massa webbplatser för att se om det kommit nytt.
 • Hur använder jagen RSS läsare?
  Vi förklarar vad en RSS-läsare är och ger exempel på olika populära RSS-läsare som lämpar sig bra för olika typer av innehåll (text och bild, ljud och video). Bland annat får du lära dig hur du på olika sätt kan använda Google Reader både för att prenumerera och ta del av egna och andras nyheter samt hur du kan sprida sådant du gillar vidare.
 • Vad kan jag prenumerera på?
  Du lär dig känna igen vilket slags innehåll på du kan prenumerera på, samt hur du lägger till, organiserar och avslutar dina prenumerationer. Allt detta innehåll är helt gratis.

   Lilla länklistan:


   Här hittar du länkar till de olika RSS-läsare som nämns i filmen och några andra som kanske passar dig bättre.

   Webbbaserade

   kräver ingen installation

   RSS-läsare att ha i datorn
   Gör det möjligt att läsa utan att vara uppkopplad mot internet.

   RSS-läsare för mobilen

   RSS-läsare för podcasts (ljud och film)

 • iTunesför PC/Windows och Mac
 • Miroför Mac
 • Odeo - webbaserad – ingen installation

   Fyll din RSS läsare med innehåll!

   Här hittar du innehåll att prenumerera på:

   Frågor eller synpunkter? Skriv en kommentar!