Verktyg för projekt & samarbete

Vad filmen handlar om: Vi visar några lättanvända verktyg för att arbeta tillsammans över nätet – för att skapa ett enskilt dokument eller som en del i ett projekt.

Medverkande: Annika Lidne VD på Disruptive Media. Annika Lidne är en av de mest välkända personerna inom sociala medier i Sverige. Hon utformar strategier och vägleder ett stort antal företag och organisationer inom sociala medier och digital affärsinformation. Hon är också en populär föreläsare och utbildare i ämnet. Annika är också grundare av Stockholm Social Media Club, den första i sitt slag i Skandinavien, en månatlig lunchklubb för socialt nätverkande och diskussion

I filmen visar vi Google Docs som är Googles onlineversion av Officepaketet, med den skillnaden att flera personer kan jobba samtidigt i ett dokument från flera olika datorer. Vi går också igenom hur du kan använda bokmärkestjänsten Delicious för att samla och dela information på webben, till exempel nyhetsartiklar, blogginlägg, bilder, filmer eller hela sajter.

Bra länkar

Här har vi samlat länkar till de webbplatser och tjänster som vi går igenom i filmen så att du enkelt ska hitta rätt. I listan hittar du även ett par tjänster som inte nämns i filmen men som kan vara bra att känna till om du vill samarbeta med andra på internet. Alla tjänsterna nedan är gratis eller har en gratis version.

”Office”-liknande onlinetjänster med textdokument, presentationsverktyg och kalkylblad
  Google Docs
  Zoho

Presentationsverktyg
  Prezi

Publicera textdokument, presentationer och bilder
  Slideshare
  Scribd
  Flickr

Kommunicera/planera
  Google groups
  Yahoo groups
  Google Wave
  Skype
  Google Calendar
  Remember the milk

Sociala bokmärken
  Delicious

Har du frågor om filmen, om textmaterialet eller något annat angående VERKTYG FÖR PROJEKT OCH SAMARBETE tveka inte att skriva en kommentar så svarar vi på internetkunskap.se redaktionen så snart som möjligt.