Bloggskola del tre – så gör du succé

I den här filmen får du veta hur du får fler besökare till din blogg.
Men kanske framförallt hur du får rätt besökare.

Medverkande: Sofia Mirjamsdotter aka @mymlan. Sofia Mirjamsdotter är journalist och en av Sveriges mer kända bloggare. Hon är ofta anlitad som expert när olika tidningar, teve och radio har internet, bloggvärlden och sociala medier som ämne. Sofia är även  flitigt anlitad som föreläsare om sociala medier, framför allt för medieföretag men också för organisationer och myndigheter. Hon skriver också krönikor om sociala medier i Aftonbladet, och drev under 2009 Bloggvärldsbloggen för Aftonbladet.

Det mest grundläggande är att se till att pinga din blogg, på olika bloggportaler.
Att pinga betyder att automatiskt skicka en länk när du postar ett nytt inlägg.
På vissa behöver du registrera sin blogg för att synas.
Dit hör Bloggportalen, som är Aftonbladets bloggportal. Om du pingar Bloggportalen kommer du också att få en länk på Aftonbladet.se när du länkar till någon av deras artiklar.
Bloggportalen är också ett bra ställe att använda om du vill hitta bloggar om särskilda ämnen.

Twingly håller koll på det mesta värt att hålla koll på i bloggvärlden, så jag rekommenderar också att du registrerar din blogg där.
De flesta större nyhetssajter använder Twingly för blogglänkar, så om du länkar till andra nyhetssajter än Aftonbladet är det viktigt att pinga Twingly.

Det finns en bra samlingstjänst som automatiskt pingar de flesta portaler. Den heter RSSPing och där behöver du bara registrera dig en gång så sköts allt automatiskt sen.

Att länka till nyhetssajter är ett bra sätt att få besökare, men man bör akta sig för att bli en Twinglyhora. Vad det betyder kan du läsa mer om här.

Andra sätt att få andra att bli nyfikna på och besöka din blogg:
Kommentera i andra bloggar, visa intresse för vad andra skriver
Länka till andra bloggare – då får du garanterat påhälsning från den du länkar till och dess besökare
Uppmuntra dina besökare att kommentera genom att ställa öppna frågor och provocera. Och glöm inte att besvara kommentarerna!
Länka till din blogg från Facebook och Twitter.
För att automatiskt posta en länk till din Facebooksida så fort du publicerar nytt i bloggen kan du använda exempelvis applikationen Networked Blogs eller Notes.

Sist men inte minst – om du vill att dina besökare ska återkomma – se till att ha ett bra innehåll! Om du skriver en blogg som är intressant och håller hög kvalitet kommer du att få läsare till den.

 

   Bloggskolan är i tre delar: Bloggskola del 1Bloggskola del 2