Söka jobb och praktik i sociala medier

I den här filmen får du lära dig hur du kan använda sociala medier för att på ett smart sätt marknadsföra dig själv när du söker praktik eller jobb.

Medverkande: Mattias Östmar Webbredaktör på Centerpartiet
Mattias Östmar är för närvarande webbredaktör på Centerpartiet med en bakgrund som bland annat medieanalytiker och kommunikationskonsult. I det egna företaget PRfekt utvecklade han tidigare metoder för psykografisk målgruppsanalys i digitala medier och hjälpte företag och organisationer att förstå trender i det digitala medielandskapet och hur olika målgrupper attraheras av olika kommunikationsstilar. Mattias Östmar är  fortfarande engagerad i psykolingvistisk analys och brinner för att utveckla Typealyzer till nya tillämpningar och områden.

Frågor du får svar på i den här filmen är:

  • Hur kan du påverka bilden av dig på nätet? Att marknadsföra dig som praktikant eller anställd i sökmotorer.
  • Hur kan du få arbetsgivare att kontakta dig, istället  för tvärt om?
  • Hur du kan använda Twitter för att hitta och söka jobb? Användbara hashtags (#) och nyttan att hjälpa andra.
  • Vilka sociala medier kan hjälpa dig marknadsföra ditt CV? Om specialiserade verktyg (t ex LinkedIn) och hur du kan använda dina personliga sociala medier som din Facebook-sida för att sprida ditt CV.
  • Hur kan du koppla ihop dina olika kanaler så att du hjälper arbetsgivare att gå från att få ögonen för dig till att faktiskt erbjuda dig anställning eller praktik? Om den ädla konsten att korslänka och leda besökaren i en viss riktning.

 

   Lilla länklistan:

 

Här har vi samlat länkar till alla de webbplatser och tjänster som vi går igenom i filmen så att du enkelt ska hitta rätt!

I listan hittar du även ett par tjänster som inte nämns i filmen men som kan vara bra att känna till och värda att spana in i din jakt på rätt information.

  • Google.se – så du kan hålla se hur bilden av dig är på nätet – och börja påverka den!
  • LinkedIn - världens största sociala verktyg för att jobb och professionellt nätverkande.
  • Twitter - syns det i dina statusuppdateringar och i din Bio (beskrivning) vad du kan och att du är tillgänglig?
  • Facebook - finns dina kontaktuppgifter och ditt CV inlagda på din profilsida?
  • Google Reader – prenumerar du på nya praktik- och  jobbmöjligheter via sökningar på hashtags som #nyttjobb?

Andra bra länkar om att söka praktik och jobb med sociala medier:

Inspiration från andras jobbsökarbloggar

Har du frågor om filmen, om textmaterialet eller något annat angående att SÖKA JOBB ELLER PRAKTIK I SOCIALA MEDIER tveka inte att skriva en kommentar så svarar vi på internetkunskap.se redaktionen så snart som möjligt.