Jorden som upplysta nätverk sedd från rymden.

Så lurar kriminella dig genom bluffmejl

Det finns flera metoder som bedragare använder för att luras via mejl, till exempel fejkade myndighetsmejl eller utpressning av olika slag. Lär dig hur du skyddar dig här!

Bilden visar en man som arbetar med sin dator och mobiltelefon.

Hur säker är din e-legitimation?

E-legitimation har förenklat och förändrat vår vardag i grunden. Men med tekniken och den ökade digitaliseringen i samhället ställs vi också inför nya utmaningar både när det gäller säkerhet och utanförskap.

Är det inte dags att bry dig lite mer om dina lösenord? 

De flesta av oss är ganska dåliga på att hantera våra lösenord. Men genom några enkla åtgärder kan du minimera risken för att någon ska komma över dem – och därmed också ditt digitala liv.

Passa dig för det här när du handlar på nätet

Var åttonde minut – dygnet runt – luras en svensk in i en så kallad prenumerationsfälla. Och det är bara ett sätt som kriminella använder för att lura oss när vi näthandlar.

Lär dig mer med Internetstiftelsen

Internetkunskap hjälper dig att bli en säker och medveten internetanvändare genom att samla kunskap om nätet och digitala tjänster som du har användning för i din vardag. Här nedan hittar du olika kategorier som hjälper dig att hitta det du vill veta mer om.

Lär dig mer om barns digitala liv

Känner du att du har dålig koll på hur du ska förhålla dig till barnens internetanvändande? Ta del av våra artiklar och podd-avsnitt där vi lyfter många av de frågor föräldrar har när det gäller barns digitala liv.

Ett äldre par sitter i en soffa och tittar på en bärbar dator

Bli säker på nätet!

Missade du den webbsända förmiddag där Polisen, Bank-id, Svensk Handel och Internetstiftelsen pratade om hur du kan skydda dig mot bland annat nätfiske, bedrägerier och fuskande näthandlare? Inga problem – du kan se sändningen i efterhand här!

Måns Jonasson och Jannike Tillå i podden Dumma frågor om internet

Podd: Dumma frågor om internet

Känns det som att alla andra utom du har koll på begrepp som influencer, Bank-id och nättroll? I vår podd Dumma frågor om internet ger vi dig svar på de frågor du kanske inte vågar ställa. Tillsammans blir vi smartare!