Om webbplatsen

Webbplatsen använder responsiv design vilket innebär att den anpassas efter storleken på skärmen du öppnar den i. Webbplatsen fungerar bra i moderna webbläsare som till exempel Safari, Chrome och Firefox.

Vårt mål för webbplatsen är att fullt ut uppfylla kriterierna i WCAG2.1-AA-standarden (Web Content Accessibility Guidelines), vilka är riktlinjer gällande tillgänglighet satta av W3C (World Wide Web Consortium), och lagkrav för myndigheter och andra offentliga organ. Vi följer även webbriktlinjer från Myndigheten för digital förvaltning (DIGG).

Integritetspolicy för Internetstiftelsens webbplatser

Internetstiftelsen har tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas och skyddas. Innehållet i policyn kan löpande förändras och därför bör du läsa igenom den igen nästa gång du besöker någon av våra webbplatser.

Textstorlek

Teckenstorleken på webbplatsen är relativ, det innebär att storleken på texten går att göra större eller mindre enligt dina behov. Det kan se olika ut beroende på vilken webbläsare du använder, men du hittar vanligtvis information om hur du gör i webbläsarens inställningsmeny.

Länkar

Interna länkar, alltså de som leder till en annan sida på samma webbplats, öppnas i samma fönster. Länkar som leder till en annan webbplats öppnas i en ny flik. Vill du själv öppna en intern länk i en ny flik eller i ett nytt fönster kan du högerklicka på länken och välja "öppna i ny flik" eller "öppna i nytt fönster".

Uppläsningsfunktion

I webbplatsens huvudmeny finns en uppläsningsfunktion (”Lyssna”). När du klickar på den så startar en uppläsning av innehållet på aktuell webbsida samtidigt som meningarna fortlöpande färgmarkeras så du kan följa var i texten du befinner dig. Du kan när som helst pausa eller stänga av uppläsningen genom att klicka på paus- eller stoppknappen i uppläsaren.

Tangentbordsnavigering

För dig som har svårt att använda mus för navigering på sidan så finns möjligheten att istället använda tab-tangenten. Detta fungerar i de flesta webbläsare och du hoppar då från länk till länk på sidan genom att trycka på tab. Vill du öppna en länk som du har markerat trycker du på enter- eller retur-tangenten. Behöver du hoppa tillbaka till en tidigare länk så håller du nere shift-tangenten samtidigt som du trycker tab.

Rekommenderade webbläsare

Testade webbläsare

För innehållet används HTML5 och presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS) 3. Webbplatsen är testad i följande webbläsare:

  • Firefox på Windows och Mac OS
  • Safari på Mac OS
  • Chrome på Windows och Mac OS

Hjälp oss bli bättre!

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Skulle du upptäcka att det är något som inte fungerar eller om du upplever att någon del av webbplatsen är svår att använda – hör gärna av dig och berätta vad som inte fungerar. På så sätt kan vi förbättra upplevelsen för dig och andra som besöker vår webbplats.