Äldre par sitter framför en dator, på skärmen syns Tänk säkert-kampanj

Tänk säkert

Bli en säkrare internetanvändare redan idag! Kampanjen Tänk säkert är ett samarbete mellan MSB, Polisen och Internetstiftelsen och syftar till att stärka den digitala kompetensen hos medborgarna.

Kvinna fotograferar tonåring som sminkar sig med en iPad.

Föräldraskap

Lyssna på podden Våra barn och nätet eller läs mer om barnens digitala vardag, och hur du som förälder kan visa intresse och engagemang för det som händer på nätet.

Äldre surfar på smart mobil

Säkerhet på nätet

Här kan du få hjälp om du blivit utsatt för bedragare på nätet. Du kan även ta en snabbkurs i förebyggande syfte – på så sätt blir du säkrare på nätet!

En kvinna sitter vid en laptop, en man står bakom henne och sneglar på skärmen

Integritet

Få kontroll över ditt digitala jag. Här hittar du youtube-serien Spårad och artiklar som belyser ämnet integritet på nätet. Vilka spår lämnar du efter dig på nätet?

Äldre person kollar Instagram på sin smartphone

Källkritik

Internet är fyllt av information, men vad är sant och vad är falskt? Källkritik handlar om att avgöra vad som är trovärdigt, och att kunna ifrågasätta det du läser.

Kvinna vid köksbord med en laptop, i förgrunden sitter en vit hund.

Näthat och yttrandefrihet

Vad får man egentligen säga på nätet, vilka lagar gäller, hur kan vi föra goda samtal med varandra och undvika näthat? Läs våra artiklar om näthat och yttrandefrihet.

En man sitter i en fåtölj med en laptop i knät

Så funkar internet

Hur funkar egentligen tekniken bakom och vem är det som bestämmer över internet? Här kan du titta på videor och läsa artiklar om hur internet funkar. Egentligen.